ضریب نفوذ تلفن و اینترنت و باند پهن در ایران در مقایسه با ضریب نفوذ ایده آل ITU بسیار پایین است.
وایمکس نیوز - صابر فیضی، مدیرعامل مخابرات ایران در همایش شهروند الکترونیکی و تلفن همراه با بیان این مطلب گفت: در بسیاری از شاخص ها با وجود اینکه زیرساخت های لازم فراهم است و ارایه سرویس ها به روز انجام می شود ولی باز هم ضریب نفوذ آن شاخص ثابت است و افزایش نمی یابد.
وی افزود: اصلی ترین دلایل ثابت ماندن شاخص ها و پیشرفت نکردن آن به مشکلات اجرایی باز می گردد.
وی در مورد پدیده های نویی که بدون کارشناسی تایید یا رد می شوند، گفت: سال 76 مصوبه ای در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که براساس آن موبایل وسیله ای لوکس معرفی شد و می باید از دست مدیران دولتی گرفته می شد و این تصمیم در شرایطی گرفته شد که کار کارشناسی روی آن صورت نگرفته بود.
فیضی افزود: جبران خسارتی که با تصویب مصوبه مذکور بر اقتصاد و رفاه جامعه زده شد دیگر امکانپذیر نیست.
وی به موضوع دیگر اشاره کرد و گفت: در مورد اپراتور سوم نیز موضوع مشابهی اتفاق افتاده است و اگر مصوبه هیات دولت در سال 85 اجرا می شد امروز حتی ایرانسل و همراه اول هم می توانستند خدمات نسل 3 را ارایه کنند.
به گفته مدیرعامل شرکت مخابرات ایران آسیب شناسی وقایع اخیر نشان می دهند که امروز بیشترین اشکال و دلیل فاصله زیادمان تا رسیدن به ضرایب نفوذ ایده آل در اجراست.
در بحث تولید محتوا به شدت ضعف داریم
وی در مورد مدل توسعه فناوری اطلاعات در کشورها از منظر سازمان ملل(UNDP ) گفت: در این مدل 5 فاکتور مهم مطرح است که شامل توسعه نهادهای IT، توسعه سیاست ها، توسعه نیروی انسانی، توسعه بسترهای ارتباطی و توسعه محتوا می شود.
وی گفت: در بحث توسعه نهادهای دولتی تنها اتفاقی که افتاده است مربوط می شود به تبدیل وزارت پست و تلگراف و تلفن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آنهم در شکل و شمایلی که انگار قرار است تا ابد این ساختار دولتی بماند.
وی در مورد توسعه نیروی انسانی نیز گفت: در مباحث تئوری دانشجویان بسیار خوبی تربیت شده اند، اما کاربردی نبودن اطلاعات آموزش داده شده و دور بودن آن از شرایط و ساختارهای کشور مشکل اصلی این بخش از توسعه است.
فیضی توسعه بسترهای ارتباطی را در کشور بدون نقص عنوان کرد و گفت: تمامی بسترهای ارتباطی فیزیکی آماده است و یا آماده شدن آن در اندک زمانی امکانپذیر است.
وی افزود: اصولا توسعه بسترهای ارتباطی از سهل ترین کارهاست، ضمن اینکه کابل فیبر نوری موجود به اندازه 100 برابر ظرفیتی که امروز استفاده می شود، پاسخگوست.
به گفته وی در موضوع توسعه سیاست ها هم سند چشم انداز 20 ساله کفایت می کند.
وی گفت: در بحث توسعه محتوا به شدت ضعف داریم و در واقع این بخش در کشور بلاتکلیف است.
مدیرعامل مخابرا ت ایران افزود: با توجه به اینکه 80 درصد مراجعات مردم به سازمان ها و حتی شرکت های خصوصی برای کسب اطلاع صورت می گیرد، تعلل در تولید محتوا بسیار نادرست است.
وی دلیل وضعیت نامطلوب در این بخش را عادت ایرانیان به ارتباطات رو در رو و یا انگیزه های سوء استفاده اشخاص عنوان کرد و گفت: در مورد علاقه ایرانیان به ارتباطات رو در رو می توان سایت ها را طوری طراحی کرد که وقتی کاربر پای کامپیوتر می نشیند احساس خستگی نکند.
وی افزود: در مورد انگیزه های اشخاص هم باید گفت که افرادی که می خواهند کارها از کانالی غیرقانونی در ارتباط رو در رو انجام شوند و ایجاد محتوا باعث شفاف سازی امور آنها می شود مانع می شوند.
مدیرعامل مخابرات ایران به عنوان جمع بندی نهایی گفت: اگر در بحث تولید محتوا حرکت کنیم و از بسترهای ارتباطی موجود هم کمک بگیریم سه فاکتور دیگر هم خود به خود پیش می روند.